Ben je ook zo benieuwd hoe het wordt?

"Wanneer komt jullie volgende Nieuwsbrief?" is de meest gestelde vraag in afgelopen weken. Wat vliegt de tijd en inderdaad is het de hoogste tijd om jullie bij te praten over de ontwikkelingen bij Hoeve Villare!

Maar ook nu geldt dat de plaatjes laten zien waarom je hier moet zijn. Al is het maar voor een weekend of midweekje ' Op adem komen" in het Land dat Zuid-Limburg heet....

Dit dus:

Op adem komen doe je dus hier!
De laatste restjes sneeuw, laat het nu maar snel voorjaar worden....
Was het nou 's-morgensvroeg of rond de avondklok...
Die luchten hier.....
Gisteren in het namiddagzonnetje...

Waar waren we ook alweer gebleven? Aannemer Paul die was druk met het privégedeelte en had zojuist een start gemaakt met de verbouwing van de herberg (onze groepsaccommodatie). Dragan was druk met tegelen van al die badkamers en slaapkamers in de appartementen. En wij, uhhh, waar zijn wij nu eigenlijk zo druk mee!?

Wilma in de spotlights!

Tot half februari bleef onze Wilma in Amersfoort om haar werkzaamheden op school af te ronden en over te dragen. Ondertussen was zij heel druk om op het andere schaakbord te werken aan de oplevering van ons oude huis.

Dit dus:

Schoon opleveren is dus ook schoon!

Maar in de weekenden kwam ze naar de Hoeve om ook daar haar steentje bij te dragen in het schuren en schilderen van lambrisering:

En dit is het resultaat!

En dit:

Precisie is Wilma wel toevertrouwd. Het gaat immers om onze gasten en die nemen met minder geen genoegen!

We hebben straks appartementen met een 'groene', een 'bruine' en een 'blauwe' flavour. Dus als je moeilijk kunt kiezen, dan kom je gewoon drie keer:) En elke keer hebben we wel weer iets nieuws bedacht, dus je kunt jaaaaren vooruit!

Op het laatst hadden we de woonkamer en slaapkamer geïntegreerd

Maar eerst was er die verhuizing. De laatste week zag onze huiskamer er zo uit. Of was het onze woonkamer. Of toch beide:)

Gezellig netflixen vanuit je matras in de huiskamer heeft toch wel wat!

Haha, wat vind je van onze designlampen?
En borrelen op zondagmiddag bleven we natuurlijk ook gewoon doen!

En onze kinderen waren ook telkens van de partij:

Ik zeg het wel als je onder stroom staat Lianne...
Doe jij het even alleen Jaap!

Maar op 2 maart was het zover en werden we verlost van onze woning waar we zo'n 22 jaar met plezier hebben gewoond en verhuisde Wilma mee naar "Ons Limburg" om zich daar 24/7 los te laten op de lambrisering, wanden en plafonds en haar geweldige kookkunst natuurlijk:)

Ben je ook zo verliefd op je leidingwerk?

Ondertussen had onze schoonzoon Stefan zich met ziel en zaligheid gestort op het leidingenwerk in de Hoeve. Nooit geweten dat iemand verliefd kan zijn op leidingen. Nou hij wel dus! Inmiddels heeft hij er zes hele weken op zitten, elke meter waterleiding en CV leiding in zijn handen gehad en vele meters vervangen om omgelegd (letterlijk en figuurlijk:)). En dat soms met de precisie van een edelsmid. Het is bij hem niet gauw goed weet je. Met dit als resultaat:

Zie hem blij zijn met het 'goud'
Het lijkt nota bene wel of ze die potloden opeten:)

En 'goud' kost het wel ja. Wekelijks vult hij mijn winkelmandje bij de TU (geen universiteit, maar de afkorting van Technische Unie) en vraagt hij of ik even wil doneren. Nou als die TU op de beurs genoteerd is, dan zou ik maar snel wat aandelen kopen! En koop dan gelijk wat aandelen van 'Ecotools'.... Allemaal handige gereedschapjes voor 'weinig', maar opgeteld toch telkens een goudmijn. Voor Ecotools zelf welteverstaan.... Elke keer bestel ik gelijk effe 10 zwarte emmers. De eerste keer had ik er 3 nodig en is altijd handig om er een paar over te hebben. Nou, van over is geen sprake hoor. Geen idee wat ze ermee doen, maar ik zie overal emmers terug. Inmiddels heb ik 40 emmers, tenminste volgens de facturen....

Hetzelfde heb ik met potloden. Van die rode dikke jongens waarmee je zo fijn iets kunt aftekenen. Ik had er een stuk of tien, maar kan er nu geen eentje meer laten zien. Allemaal opgegeten of opgelost bij het roeren in de koffie....:)

Deze emmers dus:

Handig zo'n emmer voor cement, voor voegen en inwassen van vloeren, voor rommel opruimen, voor het ordenen van materialen zoals contactdozen, boren, schuimrolletjes etc.

Waar was ik ook alweer gebleven. O ja, bij die handige Stefan.

Kijk Bert, dan komt ie zo te hangen....
En de plee ziet er dan zo uit

Het laatste is wel belangrijk hoor, want jullie moeten er uiteindelijk op zitten hè!:)

We doen dit allemaal graag voor jullie. Op adem komen zit er voor ons even niet in:)

En natuurlijk kan ik ook niet achterblijven met klussen en voeg ik badkamers en slaapkamervloeren:

Hier zie je het strakke lichaam van de klusser
En hier het strakke resultaat in de badkamer van een van de appartementen...Op de vloertegels van travertin en aan de wand beige marmer

Maar de echte klusser die zo mooi het tegelwerk in al die badkamertjes (7 stuks!) heeft aangebracht is Dragan. Ik ben meer prutser die de kleine klusjes mag doen:)

Ha taart! En hij is niet eens jarig vandaag. We lullen wat af in de pauzes over beuzen, bitcoins, coins hier en coins daar en Dragan is daar best goed in! Dus een stukje van de winst werd omgezet in taart. Een goed plan, aardig hè!

Ondertussen vorderen ook de werkzaamheden in de herberg, die verbouwd wordt tot een groepsaccommodatie voor 12 personen. Op de begane grond is de kant van de keuken gesloopt en een nieuwe cementdekvloer gestort, elektra aangebracht en een plafond aangebracht. Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers getimmerd, ieder met een eigen badkamer. Aannemer Paul heeft prachtig vakwerk teruggebracht in twee van de slaapkamers tegen de wand en ook boven elk raam is een stukje historie in ere hersteld.

Het vakwerk vakkundig in ere hersteld
Oude balken herleven

En bij het verwijderen van linoleum en hardboardplaten kwam ook de oorspronkelijke rode houten vloer weer naar voren. Die gaan we weer in oude staat mooi oppoetsen zodat jullie straks van de oude sfeer kunnen genieten.

Ok, het is nog wel een klusje..
Ook aan een mooie hoge plint is gedacht
Dit is Gerlant, die de plinten van een mooi randje voorziet
En prachtig is het originele stucwerk (blauw gepleisterde metselwerk). Dat houden we zo, want we willen graag dat ook jullie daarvan kunnen genieten

En last but not least is het bubblebad binnen en staat alvast op zolder zijn beurt af te wachten om geplaatst te worden. Het bad kan niet wachten om te worden gebruikt. Lekker je favoriete bluetooth muziekje aan, sfeerverlichting aan en bubbelen maar....

Op de zolderverdieping van de Hoeve kom je straks in hogere sferen en kun je even in je eentje op adem komen...

O ja, had ik dal laten zien hoe mooi het metselwerk in de gang is hersteld?

Nu nog voegen en klaar

Wees nou eerlijk, dat ziet er toch beter uit dan een houten paneel:

Ondertussen is het privégedeelte bijna af. In deze nieuwsbrief een fotootje van de gastenbadkamer. Ideetje van onze Wilma om hier een heel ander sfeertje neer te zetten.

Hier waan je je in Portugese sferen

Maar wordt er dan alleen gewerkt in de Hoeve? Nou ja, uhhh, wel heel hard ja, maar we nemen ook momenten van ontspanning hoor:

We moesten vergroenen zeiden ze...

En hier:

En ik dacht dat die jongens Hertog Jan drinken. Het oude Hollandse bier moest eerst op... Straks alleen Gulpener natuurlijk en Gulle Tinus van buurman Stan (St Martinus)

Maar het liefst drinken we natuurlijk de wijn van St Martinus (www.wijngaardmartinus.nl) En dat raad ik jullie ook aan om te doen! Fantastische wijn van eigen bodem en zo dicht in de buurt. Vooral als je hier komt logeren:)

De rode Johannes is heerlijk, maar we zijn ook gek op de witte "Gris Villare'.

Tot slot in deze nieuwsbrief nog even een paar plaatjes van een uitstapje naar de Sint Pietersberg bij Maastricht. Daar hebben ze uitgestrekte wandel- en fietsroutes rondom de Enci groeves, waar kalksteen werd gewonnen. Echt de moeite waard om naar toe te gaan als je hier toch bent.

Op de achtergrond de oude fabriek
In de verte de uitgehouwen grotten. Volgens onze Jaap nestelt er een Oehoe in dit gebied.
Effe een bakkie koffie halen. Dit is de auto van Otje! (ken je dat liedje? ...Ik ben Otje en mijn vader die heet Tos)

Intussen wordt hier op de Hoeve (of is het IN de Hoeve?) ook gewerkt aan bewegwijzering. In plaats van 'verboden voor onbevoegden' is zoiets toch veel leuker?

Nog 1 plaatje dan om af te sluiten.... Als je je koffer hier uitpakt dan zie je dit landschap:

Bij de verhuizing werd ook de kauwgomballenautomaat uitgepakt; favoriet bij de kleinkinderen:)

Ik ga snel weer aan het werk, want anders komt het niet op tijd af hoor!.... Op tijd is overigens een rekbaar begrip gebleken.... We hebben te maken met droogtijden van vloeren en wanden en we willen geen gasten ontvangen op een bouwplaats. En Corona helpt ook al niet. De geplande start van de verhuur is 1 juni en voor de groepsaccommodatie hangt het natuurlijk ook af van de Corona maatregelen. We volgen de ontwikkelingen op de voet, want we willen graag klaarstaan om jullie straks gastvrij te ontvangen en een onvergetelijke paar dagen te bezorgen!

Maar als jullie komen helpen, dan gaat het natuurlijk sneller......Dus als je een paar dagen over hebt, een specifiek talent en alvast wilt proeven van het Limburgse Landschap.... mail of bel gerust!

Wat zijn we blij met alle hulp van de professionals en onze vrijwilligers. Elk weekend is het bal en komen er kinderen en andere vrijwilligers een handje meehelpen om een maximaal resultaat voor jullie eruit te slepen! En dan gaat het om slopen, schuren, voorbereidingen aan badkamers en de herberg voor water en elektra, snoeien en ga zo maar door. En wijn drinken natuurlijk aan het eind van elke werkdag:) En een slaapplek is zo geregeld, vooral als je een beetje doorwerkt aan een appartement:)

We beloven dat de volgende nieuwsbrief sneller komt, want er is altijd wel wat te melden en de plaatjes doen de rest! En we willen jullie natuurlijk niet teleurstellen.... We moeten het bijvoorbeeld nog hebben over leveranciers op de Hoeve, de buurman met zijn wijngaard en alle belevenissen van elke dag. Dus tot snel!

Zie je jezelf al zitten?
Of hier op de gezellige binnenhof?
Tot later! Of zoals ze hier zeggen: Adieë wa
Mooie promotie van www.bergdorpje.nl, verzonnen en verzorgd door vriend en (straks) collega Bas Hoogland van de deheerlijkheidvijlen.nl

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang updates direct in je mail

Inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte