De lente komt er bijna aan hoor!

We hebben de feestdagen achter ons en kijken reikhalzend uit naar het voorjaar. Een glimp mooi weer wisselt af met stormachtige periodes. Het lijkt onze gasten niet in de weg te zitten om te genieten en wij dus ook!

We blijven ons verbazen hoe mooi het hier is en onze gasten dus ook! Elke dag is het anders, omdat de luchten anders zijn. Zelfs de buien geven het landschap kleur en de heuvels hullen zich in nevels. En na regen schijnt de zon en kleurt de hoeve tegen de avond in een oranje gloed. Gasten komen naar buiten en leggen het vast op de lens voor het thuisfront. Wij genieten mee en drinken een glas van onze buurman Stan (www.wijngaardmartinus.nl), want ja ook dat moet je zo nu en dan eens doen!

We bubbelen wat af hier in de heuvels!

Wordt er ook nog wel gewerkt daar op Hoeve Villare?!

Jazeker, tussen de bedrijven door wordt er hier wat afgeklust hoor! De kluslijst lijkt oneindig lang en voor elke klus die we afvinken komen er twee terug:) Maar het wordt zo wel steeds mooier en daar genieten we enorm van. Vooral als we die blije gezichten zien van onze gasten wanneer we weer iets hebben verbeterd of mooier gemaakt.

Maar voor het zover is ziet het er soms zo uit:

Effe uit elkaar schroeven die handel

Een electrische kookplaat was kaduuk gegaan en ja je kunt niet voor elk liflafje een loodgieter of electriciën inhuren. Dus de-monteren die hap om te kijken wat er nog te redden is of beter gezegd of hij nog te redden is. Nou nee dus:(. Maar soms brengt zoiets je op een nieuw idee:). Want als we nou eens alle kookplaten en ovens vervangen en tegelijk de meterkasten. Dan ziet het er helemaal toppie uit, maken we weer een stapje op de duurzaamheidsladder en is het tegelijkertijd een investering in veiligheid. Hoe mooi is dat!

Dus eerst was het zo:

Op zich wel mooi die antieke meterkasten!

En zo:

Herken je ze nog van vroeger, die electrische kookplaten?

Maar nu zijn alle vakantieappartementen uitgerust met hypermoderne inductie en een oven om je vingers bij af te likken!

Met zo'n uitrusting ga je toch niet meer uit eten toch?
Croissantje erin, huppakee!

Een andere investering kwam voort uit een beetje pech met lekkage in de vloer. Mijn eigen huistechneut en installatietechnicus Stefan had mij al ingefluisterd dat we de stalen leidingen van de radiatoren in De Herberg uit voorzorg toch ook maar eens moesten aanpakken. Maar vorige zomer was de tijd op..., de bruiloft van Stefie en Lianne kwam eraan en we gingen de verhuur in. Dus dat zouden we later wel doen. Maar ja, dan moet de boel niet gaan lekken hè! In de vloer was lekkage ontstaan waardoor de vloer omhoog was gekomen. Schade €5000, katsjing!

Inmiddels glimmende buizen (mooi hè?) en uitgepuilde vloer

Maar met hulp van Eddie Blankestijn van de gelijknamige firma Eddie Blankestijn Houten Vloeren uit Nijkerkerveen kwam het begin januari helemaal in orde. Moet je eens zien hoe mooi die nieuwe vloer is geworden:

De vloer kleurt mooi donker en heeft bredere planken
En de nieuwe haard hebben jullie zeker ook nog niet gezien!
En hoe vind je Wilma's nieuwe aanwinst boven de haard? T'is toch een schatje met die horentjes die zo uit het schilderij komen steken?

Weet je trouwens waaraan je bij ons kunt zien dat we een drukke verhuurperiode achter de rug hebben?

De familie Pleerol geeft ons leven extra kleur:)

Nu we het toch over het toilet hebben....Wilma zit ook niet stil (figuurlijk dan hè) en heeft bedacht dat zo'n schattig zeepje (een zogenaamde zeepketting) wel weer wat toevoegt aan de toiletbelevng van onze gasten.... Dus heeft ze deze heerlijk geurende zeepjes in alle toiletten opgehangen. Het zijn wel de details hè waar wij en onze gasten op letten.

Dit noem je in 'onze' vaktermen dus een zeepketting

En Wilma heeft ook heeeeeel veel ideeën over het handdoekenpakket. Die bestaat uit een grote badhanddoek, een kleine badhanddoek, een washandje, een make-up doekje voor de dames en een aardigheidje. Dat aardigheidje, daar gaat het om. Dat is een kleine flacon douchegel, maar nu experimenteert ze ook met natuurlijke mini deo's en andere gadgets. Alles om het nog leuker te maken!

Even een fotootje van zo'n leuk verwenpakket:

Gewoon omdat het zo leuk is en je jezelf best een beetje mag verwennen!

Maar goed, nu weer even wat richting geven aan ons verhaal...

De party is nog lang niet over hoor! Je kunt nog inchecken om effe lekker op adem te komen op het mooiste en bijna zuidelijkste plekje van Nederland
Je ziet hier de wereld met een andere blik en het heeft kleur!
En behalve kleur beleef je het landschap drie-dimensionaler
Er was ook tijd voor ontspanning. Zo bezochten we Maria. Ze zag er wat bleekjes uit en haar gewaad was niet meer zo smetteloos en aangedaan door algbeestjes. Een beetje algenbestrijding van Evergreen Garden Care zou haar goed doen denk ik.
Maria kijkt vanuit haar hoge positie mooi over het landschap uit. We keken met haar mee vanaf de Gulperberg en zagen in het dal Gulpen met haar Gulpener bierbrouwerij en in tgenovergestelde richting in de verte ons Bergdorp Vijlen (zie www. bergdorpje.nl)
En waar je hier ook komt, ze hebben aandacht voor monumenten en graven. Tradities tellen hier nog en krijgen de aandacht
Doorkijkje vanaf Gulperberg naar Gulpen
Ik vond dit wel een mooie compositie
Het is maar goed dat hier geen stieren lopen

Effe wat anders. Deze kwamen we tegen in de kerstperiode. Best smerig toch?

Uit de schappen met die saus!:)

Maar we beleefde nog meer in de afgelopen periode.

Heb je "het mooiste meisje van de klas" nog gezien laatst?

Die werd opgenomen in het heuvellandschap en jawel op het mooiste plekje in het Zuiden bij Hoeve Villare! Toen ik gebeld werd dacht ik nog "ja dat klopt, die zit hier naast mij op de bank":). Maar ze hadden al iemand anders gevonden. Het was Esther uit Spaubeek, een bijzondere aflevering in het teken van haar ziekte. Het gaf ons weer wat andere reuring op de hoeve. We mochten het ontbijt verzorgen en gastvrijheid bieden. Nou, dat doen we graag hoor!

Het oldtimerbusje in onze tuin geparkeerd
En zo kwamen we mooi in beeld vanuit de lucht!
Hoeve Villare bij de NPO op 1!
Maar dit is nog niet alles hoor!

Terwijl we nog aan het bijkomen waren van Jaap Jongbloed en zijn crew belde buurman Stan of een paar influencers een nachtje bij ons mochten slapen. Nou, dat vonden we wel leuk! Het waren twee internationale wijn-vloggers, waarbij 'hij' fotografeert en filmpjes maakt en 'zij' het object van de lens is. Bij alles wat ze doen denken ze aan het 'perfecte plaatje'. Ze hebben overnacht in ons luxe appartement De Verrekijker met jetstream bubblebad. En je raadt het al.....met dit als resultaat. Worden wij en St. Martinus toch effe wereldberoemd onder zo'n 80.000 winespicegirl volgers!:)

Je vindt de 'winespicegirl' via Instagram en FB, dus mocht je je willen laten inspireren door pikante wijnplaatjes en verhalen over wijn, dan kun jij de volgende volger zijn. De fotograaf heet Gilbert Bages en kun je ook vinden op Instagram met prachtig fotomateriaal (@drinkinmoderation).

Maar onze ambities reiken verder....

Enig idee wat dit is? Het ziet er niet heel smakelijk uit, maar het wordt het wel!

Je zou niet zeggen dat dit een mooi blondje is toch?

Deze twee mannen (Jaap en Stefan) namen een brouwsetje mee om samen een blondje met schuimkraag te maken. En zo gezegd zo gedaan!

Jaap lost extra suiker op om de nagisting op de fles op gang te brengen
afvullen maar!

Het resultaat mag er zijn en wacht in ruststand af tot de blondjes op dronk zijn

Zo ziet een vriendengroep er uit
Het wordt tijd voor mooie plaatjes!
Gooi er maar een muntje in....:)
Voor mooie plaatjes hoeven wij de deur niet uit! Thema Tuin Hoeve Villare
Zo blauw die lucht! Het panorama vanaf je buitenterras, tenminste als je De Herberg geboekt hebt!
Dat moet dezelfde dag geweest zijn:). Met mijn plantenkennis zou ik zeggen 'struik belemmerd uitzicht', maar kenners roepen dat de lavendel de compositie opleukt:)
Heide gerijpt in de vroege ochtendzon
Doorkijkje op ons prachtige landgoed
Heel vroeger toen ik nog piepjong was dacht ik dat de regenboog betekende dat het nooit meer zo hard zou regenen als op dat moment. Maar dan zou het steeds minder hard gaan regenen...... En nu ik ouder ben denk ik vaak: ' Het mag wel een onsje minder'. Nou in Zuid Limburg weten ze daar na vorige zomer alles van!
Maar mooi blijft dit (ver)schijnsel aan het firmament na een regenbui!

En gelukkig wordt het altijd weer blauw. Een foto van de tuin die mij aan het volgende doet denken. Nu we binnen al veel op orde hebben verleggen we onze grenzen naar buiten. We hebben prachtige plannen voor onze gasten, zodat ze nog meer kunnen genieten in de tuin. Een kleine tip van de sluier: Een speelweide voor de kleintjes waar een speeltoren en trampoline niet mogen ontbreken. En een dierenweide voor kinderen om te genieten van kleine dieren. Voor onze gasten die fietsen meenemen willen we graag een schuur bouwen om fietsen te stallen met een afspuitplaats voor mountainbikes. En de schuur kan dan ook beschutting bieden aan materieel en tuinmeubilair in de winter. Dus blijf ons volgen, never a dull moment hier!

En dat gat in de heg mag ook wel wat groter. We willen overal 10 km ver kunnen gluren en zien wat er zich achter de heg afspeelt
Wat een verschil hè in kleur met de vorige foto
Maar de mooiste kleuren heb je in de avond.
Ik ben verliefd op avondrood
Nou, nog eentje dan....
Zie jij ook dat de ruit als een onmiskenbaar merkteken of baken de tuin van Hoeve Villare markeert?
Ok, dit was het weer voor vandaag. Wij gaan snel aan onze favoriete wijn!

Natuurlijk van buurman Stan Beurskens, de op Frans eiken gelagerde Gris De Villare, met tonen van perzik, abrikoos en een beetje kruidig. Momenteel uitverkocht volgens mij, maar wij hebben nog een voorraadje, speciaal voor gasten en iedereen die op het juiste moment even aanwipt voor een social talk!

Voor de betere Slurp! moet je bij wijngaard St. Martinus zijn:)!

(Vertaling naar Hollands: Tot Ziens!)

Hartelijke groeten van ons,

Bert en Wilma

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief als je dat nog niet gedaan hebt en ontvang de updates direct in je mailbox

Inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte