De liefde zit hier in de lucht

De zomer maakt langzaam plaats voor een herfstige kleurenpracht. Langzaam kleuren de heuvels geel en rood. En de luchten spelen het herfstige spel mee. Diep rood en oranje maken ze theater in de namiddagen. 

Gratis theater vind je hier gewoon in je achtertuin. Uit liefde toont de hemel haar hart!

Bijna dagelijks maak ik mij eraan schuldig. Nog even een foto van de avondzon. Zuid-Limburg staat erom bekend veel zonuren te kennen en we kunnen het nu zelf beamen. Wat is het vaak mooi weer hier in Hollands Toscane.

Want wees nou eerlijk als je dit plaatje ziet, dat is toch gewoon Toscane?:

Onderweg fietsend naar Eys kom je deze bomenrij tegen

De zomer achter ons latende krijgen ook wij tijd om eropuit te gaan. Dus pakken we nu wat vaker de fiets om de omgeving te verkennen. En overal is het prachtig hier.

Vlak achter onze hoeve kronkelt een wandelpad richting Mechelen
De authentieke vakwerkboerderijen zie je hier overal en zijn kenmerkend voor het heuvellandschap

De dorpen en steden in de buurt zijn ook de moeite waard te bekijken. Op één van onze tochten kwamen we door Valkenburg

Wel een beetje kermis hoor met al die souvenir winkeltjes en tientallen restaurantjes waar de etende meute de sjokkende toeristen gadeslaat.

Onderweg naar Vaals als je binnendoor fietst ontmoet je het pittoreske dorpje Holset, bij ons bekend van het kleine wijndomein Holset. Waar een klein dorp groot in kan zijn? Nou, de kerk bijvoorbeeld waar de graven om de kerk zijn gelegen en de 'heiligen' de kerk als het ware beschermen. De graven worden hier goed onderhouden met bloeiende planten en brandende kaarsen.

Ook Aken kwam aan de beurt. We hebben het dit keer nog even van een afstand bekeken, maar die Dom van Aken moet je ook van binnen hebben gezien, zo hebben we ons laten vertellen. Dus dat gaan we nog een keer doen!

Indrukwekkend is het wel hè zo'n immens bouwwerk. Daar kwam wat mankracht aan te pas en eindeloos geduld en zal ook een forse grijpstuiver hebben gekost.

Even weer wat dichter bij huis. Want ook de afgelopen weken was het hier verre van saai! We mochten veel hele leuke en lieve gasten verwelkomen. En af en toe worden we door hen verwend. Zo hebben we net afscheid genomen van een echtpaar uit Twente die een heerlijk stuk zelfgemaakte kaas voor ons meebrachten.

En uitdagingen zijn er genoeg. Als kleine ondernemers pakken we alles op, de marketing en sales, de inkoop, de logistiek, de schoonmaak, de reparaties, het onderhoud, de administratie of de coördinatie van dit alles. Lekker veelzijdig, maar stelt je ook af en toe voor wat hoofdbrekens. Deze bijvoorbeeld:

in de krochten van de hoeve zat nog een oud stuk leidingwerk....

Boven het gewelf bevindt zich de living van De Herberg, onze groepsaccommodatie welke uit 1883 stamt. Tijdens de verbouwing hebben we de radiatoren gedemonteerd om te kunnen schilderen en daarna weer teruggeplaatst. Door het wrikken aan de leidingen was een oude leiding precies ter hoogte van de vloer gaan lekken. Het gevolg was lekkage en schade aan de houten vloer.

Gelukkig hebben we vakman 'Eddy' die dit weer kan herstellen!

Oktober is ook tijd voor de oogst. Bij ons gaat het dan om appels en (toffe) peren.

Veel appels en peren vallen niet ver van de boom en dat weten de insekten en beestjes ook!

Maar de goeie bewaren we voor fietsers en wandelaars en zo komen ze goed terecht!

Toffe appels en peren

Privé hebben we ook vorderingen gemaakt. Wilma liep tegen een deur aan afkomstig uit India en die was te dik en te mooi om te laten hangen. Die krijgt daarom een mooie plek als deur naar de berging. Ze hebben zelfs deuren van 5 meter hoog die fungeerden vroeger als stadspoorten. Ook veel oude ornamenten en unieke oude spullen. Mocht je interesse hebben, dan moet je eens kijken bij Thijs Noldus Art of Nature in de Tramstraat in Roggel of googlen via www.buddha4all.nl

Dergelijke deuren komen uit Noord India, waar ze de huizen van rijkere mensen opsierden

En ook hier moest het eens van komen. Dan ben je 59 jaar en koop je je eerste BBQ. Het blijkt een goede lokker om onze kinderen naar Zuid-Limburg te krijgen:)

Eerder moesten ze altijd klussen, maar nu we veel op orde hebben mogen ook zij ontspannen en daar helpt deze BBQ bij.

En vuurtje stoken met marshmellows is favoriet bij de kleinkids:)

Jonah en Daan eten zich misselijk aan de marshmellows en vermaken zich heerlijk bij een vuurtje

De vuurplaats heeft ook een enorme aantrekkingskracht op onze gasten. Veelvuldig worden 's avonds de vuurtjes opgestookt. Een van de gasten had een pizzaoven meegebracht om het feest compleet te maken.

En op de binnenhof hebben we de bloemetjes ook nog maar eens buiten gezet:

Beetje Pokon erbij en klaar.....:)
Een beetje kleur in de plantenbakken doet het altijd goed!
Van planten en bloemen wordt het leven kleurrijker!

En bij dit alles zijn we dankbaar dat we dit avontuur mogen beleven en vieren we gezondheid met lieve gasten, familie en vrienden om ons heen.

Is het glas halfvol of de fles? Met zekerheid is de fles leeg...:)

Maar de lekkerste wijn....die drink je toch bij buurman Stan, bij www.wijngaardmartinus.nl Daar moet je echt geweest zijn als je hier komt hoor! Gewoon effe een rondleiding plannen met een proeverijtje.

Wij dronken de Hemels Roze 2020 en die heet niet voor niks zo hoor!
De dames (Wilma en dochter Lianne) genieten zichtbaar van 'wijnen,wijnen,wijnen' bij St Martinus

Wat ik jullie niet wil onthouden is dat we ook nog een heuse filmploeg hier hebben gehad. Ken je het programma 'Het mooiste meisje van de klas'? Nou die belden mij op. Ik zei gelijk: "ja dat klopt, die zit hier naast mij'. Maar dat bedoelden ze niet...Ze hadden zelf een mooiste meisje uitgekozen en zochten de mooiste locatie om te filmen in Zuid-Limburg en kwamen toen bij ons uit....Nou dat klopt dan weer wel! Vraag het maar aan onze gasten, die roepen het elke keer! Maar helaas was het net die dagen wat minder weer. Dus werd onze woonkamer omgebouwd tot studio. We zijn weer een leuke ervaring rijker! Wordt in het voorjaar uitgezonden.

De tot studio omgebouwde woonkamer
En filmen maar....

We sluiten weer af met mooie plaatjes, want ten slotte gaat het daarom. Eerst jullie nog even laten zien hoe mooi Wilma de bedjes opmaakt als julie komen:

Strak tussen de lakens...en als je dat luxe handdoekenpakket bestelt heeft Wilma altijd een kleine verrassing...
Hoeve Villare by night
Je zal hier maar wonen zèg en dit zal je uitzicht zijn!
's ochtends in de stilte, een roze blauwe gloed
(M)rooier wordt het niet....
Hé wie hoor ik daar achter mijn rug om?

Nou nog eentje dan...

Tijd voor onze bubble:)

Bedankt voor het lezen van onze avonturen. We hopen dat we je een beetje konden inspireren. Graag tot het volgende blog!

Bert en Wilma

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief als je dat nog niet hebt gedaan en ontvang de updates direct in je mail

Inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte