En toen waren we opeens zowat helemaal volgeboekt!

Wat is er weer veel gebeurd sinds de vorige nieuwsbrief! De afronding van de verbouwing, de bruiloft, het hoogwater en veel boekingen. En dus hoogtijd jullie weer eens bij te praten en we beloven schrijfbeterschap!:)

Dit wordt de langste blog ooooit! Het was ook al twee maanden terug, shame on me! Maar wat maakt het uit, het is vakansietijd!

Maar eerst gaan we naar de mooie plaatjes. Want wat was het mooi hier in de afgelopen tijd! Alles groeide en bloeide alsof er een emmer Pokon over het landschap was uitgestort :) Een beetje reclame voor mijn oude 'baas' mag wel hè?

Gewoon in de tuin hè!
Zo'n bedje lavendel blijft mij bekoren...en geurt zo heerlijk!
Wie oog heeft voor detail, ontwaart veel
Deze Ganzen waren er eerder dan wij....in onze eigen karpervijver
Ik vind het mooi, maar wat het is?? Weet jij het?

Zo, dat waren even een paar mooie ingezoomde kiekjes toch?

We pakken de draad weer op

Waar waren we ook alweer gebleven? Het is ook zo lang geleden hè? Ik kreeg regelmatig de vraag waar de volgende nieuwsbrief bleef. Op zich goed nieuws natuurlijk, want dat betekent dat ons bloggie wel gelezen en nog belangrijker gewaardeerd wordt. Maar ja er moest ook geklust worden naar een deadline...en die deadline was de bruiloft op 2 juli van onze dochter Lianne met onze super installatietechnicus Stefan. Je weet wel, die gast met die koperen handjes (normaal gouden handjes, maar hij is loodgieter zie je). Onderhuids heeft hij inmiddels de meeste pijpen omgelegd of vervangen en alle appartementen voorzien van frisse lucht. In technische termen heb je het dan over waterzijdig inregelen en circulatietechnieken en zo meer. Heel knap allemaal, maar mijn niveau is toch meer de afstandsbediening. En als je nog niet weet wie sinds 2 juli aan de familiegalery is toegevoegd dan hier een plaatje. Wel een slijmjurk die Stefan om zijn schoonmoeder nog even te helpen:)

De bruiloft op de hoeve was een groot succes!

Wie kan zeggen dat ze hun bruiloft op de mooiste plek op aarde hebben ingezegend? Nou zij dus. Met het nodige voorwerk door familie en vrienden en het bruidspaar zelf werd de bruiloft minuscuul voorbereid.

Boer John van even verderop bracht de nodige hooibalen. Hebben ze ezels uitgenodigd dacht ik nog...
En bij zo'n plechtig moment hoort natuurlijk een mooie feesttent
En een biertent...:)
Waar is die party? Hier is die party!

Hier zijn ze dan....
Wat zijn ze mooi hè?

Maar zoals altijd gaat het om de bruid....:):)
Wat is ze mooi (gelukkig lijkt ze op haar moeder:))

Maar deze foto mag er ook zijn hoor...

Chief Villare met zijn knappe (of jongere) versie Jaap links en zijn nieuwe aanwinst Stefan rechts

Maar ja, ook aan zo'n geweldig feest op deze geweldige plek kwam een eind. Ons echte leven bestond toch echt uit Klussen met de grote K, dus uit die droom terug naar de werkelijkheid van alle dag...

Gelukkig was er veel hulp, heeel veel hulp en daar zijn we superblij mee. De afgelopen periode werd hard gewerkt om ook het laatste appartement De Wijngaard (6 personen) en de groepsaccomodatie De Herberg (12 personen) gereed te maken voor de verhuur. Een paar plaatjes van het zwoegen:

Een vaak geziene zwoeger Rene of was het nou Rene vaak gezien met een biertje...
Vriend Cees mat zich af met Finsan om de laatste badkamers te impregneren
De schilders waren bij ons in de kost..

Gedurende een week of 4 hadden we drie schilders over de vloer. Dat was reuze gezellig. Wim, Jimmy en Derk van Vector Totaalonderhoud zijn echt toffe gasten, die zowel hun vak verstaan als niet te beroerd zijn om uit hun comfortzone te treden. Dat deden ze zowel overdag als 's avonds:) Maar gezellig was het wel. En het resultaat is top!

Schilder en totaalklusser Wim. De trap staat achter je hoor!
Jimmy heeft er lol in en Derk neemt de lambrisering voor zijn rekening

Heb je wel eens 31 ton grind geschept?
Ik kreeg de directie van Vector Totaalonderhoud zo gek om te helpen grind te scheppen. Ook zwager Jeroen bood de helpende hand. Allemaal voor het goede doel!
En het resultaat mag er zijn!
Toetoet, daar komen de bedden aan...

Uiteindelijk werden ook de laatste bedden gebracht. Een hele logistieke operatie, verplaatsen, uitpakken, pootjes monteren, matras erop en de topperrrr d'rop en dan bergen plastic en karton verzamelen en afvoeren. Over plastic en afval gesproken. Hoe vaak wij niet bij die vuilstort zijn geweest om plastic af te voeren of 's avonds laat met de caddy naar het pleintje in ons dorp Viele om karton te scheuren en door zo'n net te smalle gleuf te duwen. Ken je dat?

12 bedden voor de herberg, 6 voor De Wijngaard en in totaal zo'n 40 bedjes

Maar als Wilma vervolgens haar gouden handjes laat wapperen is dit wel het resultaat:

Is dit stijlvol of niet! Hier wil je wel wakker worden toch? En dan die vogels op de achtergrond die je toezingen...

Heb je nog wat foto's van het interieur?

Jazeker, we fotograferen wat af jôh, zo tussen de bedrijven door.

Appartement De Verrekijker bijvoorbeeld:

En het gaat om de details hè
Styliste Wilma heeft zich weer eens uitgeleefd...
Zowel schuifdeur als meubel geboetseerd door Stefan met de koperen handjes...
Je lekker laten zandstralen door de jetstreams in het luxe bad met je eigen muziekje op!

En de herberg is mooi geworden zèg! Hou je vast.....

De Herberg, als fundament van de hoeve, de authentieke en oorspronkelijke boerderij uit 1883
De knusse eetkamer, met Oostenrijkse hoekbanken. Het kleurrijke schilderij is een muzikaal tafereel op de Vrijthof in Maastricht (André Rieu?)
Hoe authentiek wil je het hebben...een vloer uit pakweg 1900

Oorspronkelijke trappen en vloeren; Alleen het schilderen van die spijlen is al een levenswerk geweest...En let op het vakwerk in de muren, zo gaaf!
Onder het novilon herleven de planken vloeren; in ere hersteld!
De Keuken van De Herberg
Alles moet kloppen, dus ook de koffiemachine met eigen logo...Van Crossbow Coffee te Veenendaal. Vers gemalen koffie, Espresso, Cappuccino, Choco, U zegt het maar...
Ik zie mij aan deze bar wel zitten, jij?

Ik ben trouwens ook wel benieuwd hoe de bedden liggen...

Zo'n authentieke boerderij uit 1883 moet wel in ere hersteld, vind je niet? Dus wilden we zoveel mogelijk van het oorspronkelijke terug laten komen, zoals het vakwerk. Maar wat is er mooier dan in je blootje in de slaapkamer. En dan bedoel ik niet de gasten (mag ook natuurlijk:)), maar de wanden uiteraard! Onder het al prachtige blauwe pleisterwerk (lees: lingerie) komt het mooiste lichaam aan de oppervlakte (lees: het roodsteen). En dat roodsteen is bedekt met een leemlaag (lees: panty). Dus als je optimaal wil genieten van de groepsaccommodatie de Herberg, dan wil je achter de lingerie genieten van een mooie panty waar je doorheen kunt kijken naar het roodsteen. Dus dat is genieten met je pyama nog aan! Top hè? Daar kom je helemaal voor naar Zuid-Limburg! Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar die pyama, haha!

Elke slaapkamer heeft een eigen sfeer en een eigen knusse badkamer!
Het vakwerk diende als balk-ondersteuning in oude boerderijen. Was verstopt achter een gipsen wandje. Dat is vloeken in de kerk en mag dus niet! Wij hebben het vakwerk een ereplaats gegeven. Let op het blauwe pleisterwerk en grappig hè dat schilderij:)
De ruimte op de derde verdieping is....ontdekkend...
Iedere slaapkamer een eigen knusse badkamer
We hadden de scharnieren in de klapdeuren zo strak afgesteld dat sommige gasten een blauwe neus hadden. Maar ik denk dat ze wat veel gedronken hadden, jij?

Sommigen gasten willen achter elkaar aan rennen in de badkamer. Gek hoor...,maar het kan bij ons wel!
Maar hoe zit het dan met die boekingen waar je mee begon?

Oh ja, daar begon ik mee hè? terwijl wij de laatste puntjes op de i aan het zetten waren, vergaderden ze in Brussel en de Tweede Kamer zich suf over corona. Juist op het moment dat het onzeker was of je je binnen 48 uur alweer moest laten testen in Frankrijk waren wij druk doende onszelf voor te bereiden op de verschillende platforms en hingen wij de laatste lampjes op. Toen gingen we live! en binnen 48 uur moesten wij niet getest, maar aan de zuurstof. Mijn iPad ontplofte zowat van de boekingen. Ping, ping, ping klonk het continu met het verzoek toch zo snel mogelijk te bevestigen! We werden verrast door het succes van alle boekingen en opeens zaten we vol tot pakweg 20 augustus. Hartstikke fijn natuurlijk! Maar ja, hoe gaan we 38 bedden opmaken en 5 appartementen + groepsaccommodatie poetsen in 5 uur tijd op de wisselvrijdag....! Inmiddels hebben we professionele hulp van schoonmaakbedrijf Van Wersch en gaan we ook zelf aan de bak! Tsja, het even op adem komen geldt natuurlijk niet voor ons, maar is bedoeld voor jullie harde werkers!

Gasten ontvangen is het mooiste wat er is!

Maar we zijn natuurlijk superblij met al die boekingen! En waar we nog blijer van worden, dat zijn al die ohh en ahh reacties! Wat zijn onze gasten enthousiast over eigenlijk alles...., de hoeve, de appartementen, de inrichting, de fantastische bedden (van Topsleep matrassenfabriek), de schitterende tuin en omgeving, het adembenemende landschap met bergen en dalen en zelfs onze ontvangst schijnt in goede aarde te vallen. We zijn dan ook zo enthousiast over Hoeve Villare, dat het bijna opschepperig is. Nou, om eerlijk te zijn...als Wilma de rondleiding doet, dan moet ik haar gewoon een beetje afremmen hoor! Liefst zou ze zelf in alle appartementen kruipen met al die gezellige en door haar verzamelde spulletjes. Aan alles zit een verhaal, nee niet één maar wel tien verhalen. En ze vertelt ze allemaal. Heb je even....?

Maar weet je wat het geheim is? Wij hebben de leukste gasten, echt waar! Tot nu toe dan hè, want wij weten natuurlijk niet wat er nog komt! Maar zulke aardige gasten allemaal. Er zijn erbij die kado's voor ons meenemen....echt waar hoor! De éen nog groter dan de ander...Niet bedoeld als hint hoor, maar toch...

Deze week kregen we van heel aardige Friezen een heuse Friese sûkerbôle. Zo eentje waarbij je je glazuur op je tanden hoort smelten:) Heerlijk! Volgens de Padre van de familie is de Friese vlag afgeleid van Pompoenblèden (Nederlands: Pompoenbladeren). Wist ik niet jij?

En dan die mensen die kwamen logeren omdat ze hun hond van 14 jaar oud kwijt waren. Die kwamen uit de Betuwe en namen een héeele grote doos met bramen mee en een fles appelsap. Die flessen groeien zo aan de appelboom volgens mij, zo vers! En een familie die kwam met delicatesse chocolade en tafellinnen. Leuk hè al die kadootjes. We worden door sommige gasten echt ontzorgd...., maar volgens mij klopt er nu iets niet...:)

Hoe is het met de wateroverlast in Limburg?

Veel telefoontjes en appjes kregen we tijdens de wateroverlast in Limburg. En niet in de eerste plaats vanuit eigen belang, maar gewoon om te vragen hoe het met ons was! Lief hè. Nou, het was en is natuurlijk een groot drama voor al die burgers en bedrijven die zwaar getroffen zijn. Maar de veerkracht van de LImburgers is enorm, de terrassen zitten inmiddels weer helemaal vol en nagenoeg alle wegen zijn toegankelijk. Limburg wacht op u en wacht u op! Met jullie komst zijn ze het meest geholpen. En persoonlijk hadden we er weinig hinder van. We wonen immers in het Bergdorpje van Nederland (kijk ook eens op www.Bergdorpje.nl) en wij wonen hoog in de bergen. Dus er viel wel veel water, maar dat stroomde zo de berg weer af. En de problemen waren natuurlijk in de dalen.

wateroverlast hoeve villare
Tenslotte nog even wat mooie plaatjes

Ik weet gewoon niet waar te beginnen, alles is zo mooi hier!

Lupine?
De zon gaat langzaam ten onder
De zon viert zijn eigen feestje
's-morgens om 06:30 is het ook mooi hier
onze vijver

We hopen dat dit blog je weer heeft mogen inspireren! Dank dat je het wilde lezen en graag tot gauw!

Lieve groeten vanuit Viele,

Bert en Wilma

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang updates direct in je mail (als je dat nog niet hebt gedaan)

inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte