Genieten van de donkere dagen voor Kerst

Tegelijkertijd dat de dagen korter worden, valt er meer te genieten van het donker. Overal verschijnen kerstbomen en versiering die door de lichtjes hun eigen kleur geven aan het Zuid-Limburgse landschap. 

Wat een heerlijke tijd is het voor wie de tijd kan nemen te genieten van de donkere dagen voor Kerst. Ondanks al het virusgedoe valt er veel te genieten voor wie er oog voor heeft. Daarom speciaal voor onze lezers nog een paar mooie plaatjes van een herfstige omgeving, de donkerte met het nieuwe licht van duizenden lampjes overal om ons heen. En aan het eind een voorstel om nog voor de Kerst met ons mee te genieten.

Maar eerst de plaatjes:

Een vier meter hoge kerstboom verlicht inmiddels de binnenhof van Hoeve Villare. De lantaarns ondersteunen om de geesten te verdrijven...
Als de avond steeds vroeger invalt...
De nacht speelt met de dag en wint elke dag een stukje
Maar de dag geeft net voor sluitingstijd nog een mooie show

Overdag genieten we van wat het licht nog te bieden heeft. Het licht komt vanuit een andere hoek en verlicht het bladerdek. Inmiddels heeft windkracht zes de laatste kleur uit de bomen gejaagd.

Mooie speling van het licht uit meer horizontale hoek
Onze eigen 'Eekie' scharrelt in de tuin naar nootjes voor de wintertijd

O ja, nog effe wat anders. Weet je nog dat we dit raadsel opgaven? Geraden door een oud collega. Het is de binnenkant van een kapotte ledlamp. Nooit geweten dat een ledlamp er zo kunstig uit kan zien als je de melkglazen bol openmaakt.

Het lijken wel een stel ogen die je aan zitten te kijken...

Nou, dit keer geen raadsel waar wij het antwoord al op weten. Regelmatig wordt aan ons gevraagd wat dit is, maar wij hebben echt geen idee. Je vindt het naast meerdere deuren in de hoeve. Ik roep meestal dat je daar je paard aan vast kunt maken....maar echt we weten het niet, maar zijn wel benieuwd waar dit vroeger voor diende. Wie kan ons helpen?

Knoppen bij elke deur al stijlelement of toch met een functie?

Ondertussen is er ook weer geklust op de hoeve. Wilma poetst zich samen met onze schoonmaakploeg een ongeluk om elke kraan maximaal glimmend te krijgen. En dat komt in belangrijke mate door het kalkrijke water hier. Met hulp van schoonzoon en installatietechnicus Stefan hebben we nu een ontkalkingsinstallatie geplaatst die zorgt voor zacht water. Dat is goed voor de apparaten, lekker zacht voor gasten en scheelt een heleboel gepoets. Ik wil jullie het prachtige leidingenwerk niet onthouden wat daarvoor nodig is. Ook dat is onderdeel van deze prachtige hoeve, waar we ook trots op zijn!

Mooi hè al die koperen leidingen, echt vakwerk!

Last but not least hebben we er ook over nagedacht hoe we de gasten in de donkere dagen voor Kerst een beetje kunnen verwennen!
Zie je jezelf al wakker worden in deze luxe tweepersoonsboxspring?
Niet normaal hoor, maar we gunnen onze gasten gewoon twee verwendagen voor de Kerst!

Wat we hebben bedacht is dat gasten de komende 3 weken last minute in december (tm 23 december) ook effe twee dagen/nachten doordeweeks kunnen komen om coronaproof te genieten van de prachtige omgeving, de betoverende kerstsfeer, de gezellige kerstmarkten, het mooie Maastricht of een lekker bakkie in één van de supergezellige restaurantjes.  Je kunt kiezen of je op maandag, dinsdag of woensdag wil komen en dan gewoon 2 nachten tegen een mooi 'donkere dagen tariefje' van all in €200.- inclusief het door Wilma opgemaakte bed en inclusief het handdoekenpakket (aanbieding is voor twee personen). We hebben dat gereserveerd voor De Boswachter, De Wandelaar en De Verrekijker. Nog even lekker ertussenuit voordat de kerstboodschappen moeten worden binnengehaald. Gun jezelf die twee dagen voorpret in het mooiste stukje Zuid-Limburg!

Stuur een mail naar contact@hoevevillare.nl met code 'nietnormaal€200' en de gewenste twee dagen. Wij zitten achter de computer om je direct in te boeken en te bevestigen! Je kunt dit ook appen naar 0625090716. Wel effe dan je naam en e-mailadres vermelden.

Tot slot nog even wat plaatjes om in de juiste kerststemming te komen:

In Viele hebben ze niet één kerstboom, maar elke lantaarnpaal heeft zijn eigen verlichte kerstboom!
Hotel/Restaurant Vijlerhof, gezellig uitgedost
Hotel Restaurant Cubra Libre kan er ook wat van!
De Heilige St. Martinus is het hele jaar verlicht en torent als hoogst gelegen kerk van Nederland overal boven uit!
Een paar kilometer verderop is het plein van het gemeentehuis van Vaals gezellig verlicht
Een mooi verlicht straatje nabij het gemeentehuis Vaals
Wat een werk wordt ervan gemaakt om een gezellige kerstsfeer voor gasten te creëren
Maar we zijn ook best trots op onze eigen 4 meter hoge boom op de binnenhof van Hoeve Villare!
En de hoeve schittert in de duisternis...

Tsja, er is nog zoveel meer te vertellen over onze belevenissen op en rondom de hoeve, maar het belangrijkste is toch wel dat we altijd klaar staan om gasten een hartelijk welkom te geven en hen te laten genieten van de wonderschone natuur, de prachtig kronkelende wandelpaadjes, de heuvels met de smalle weggetjes, het prachtige vakwerk, de gezellige entourage in de dorpen en steden en niet te vergeten de fantastische wijnen van en rondleidingen bij buurman Stan van Wijngaard St. Martinus (www.wijngaardmartinus.nl)

Nog deze maand komen we met een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op de plannen voor 2022!

Voor nu wensen we onze lieve lezers en gasten gezegende Kerstdagen en vooral gezondheid toe! Blijf gezond en neem af en toe even de tijd om 'op adem te komen'. Doe dat thuis en als je nog een paar dagen over hebt, voel je welkom in gastvrij Zuid-Limburg! En je weet het hè: code 'nietnormaal€200'

Adieë wa!

Liefs van ons,

Bert en Wilma

p.s. Kijk voor kersttips hier: https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/kerst-in-zuid-limburg/

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief als je dat nog niet gedaan hebt en ontvang de updates direct in je mail

Inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte