Live! met de boekingskalender

Vandaag gaan we live! met de boekingskalender! En onze trouwe nieuwsbrieflezers hebben een voorsprong om de eerste boeking te mogen doen! Verder in dit blog een update van onze belevenissen op de hoeve!

Zoveel te vertellen, maar.....eerst gaan we naar de mooie plaatjes, want daar komen jullie voor!

Nog maar 2 weken geleden zaten we nog in de sneeuw, juist toen we net verlangden naar Zuidelijke warmte:

Maar wees eerlijk, het blijft prachtig! je ziet al wel dat de kou het gaat verliezen. De sneeuw smelt in de avondzon

Die prachtige luchten hier, dat is echt genieten hoor

Het lijken vogelnesten, maar dat is het niet. Onderweg kom je overal "Mistletoe" tegen of in het Nederlands "Maretak". De Maretak parasiteert in een boom en wortelt op de stam van een boom. Een boom in een boom dus eigenlijk. De witte bessen worden door vogels gegeten en de pitten uitgespuugd in de oksels van takken. Daar schieten ze wortel en zo verspreidt de maretak zich. Komt hier veel voor.

karakteristiek plaatje in het Zuid Limburgse landschap

Wat hebben we geklust de laatste weken! Eerst maar even naar de Herberg:

De laatste weken is er weer hard geklust om alles op tijd klaar te krijgen. In de groepsaccommodatie voor 12 personen de Herberg zijn de 6 slaapkamers en badkamers voorbereid om gestuct te worden. Inmiddels is het stucen in volle gang.

Stukadoor Lorenzo en collega strijken de plooien glad in de keuken
En trots dat stucadoor Roger is op zijn nieuwe turbo!
Het stucen van de keuken van de groepsaccommodatie De herberg is klaar
Badkamer op zolder van de herberg. Kraantje monteren en klaar...
En jullie kunnen al bijna in bad! En niet zomaar een bad, maar een heuse whirlpool met waterjets, alle kleuren van de regenboog en je eigen bluetooth muziekje aan!

Flinke vorderingen in de appartementen!

Ondertussen wordt ook flink gebuffeld in de appartementen. De planning is dat we vier van de vijf appartementen vanaf 4 juni kunnen verhuren, dus het tempo wordt opgevoerd. En niet door ons hoor, maar door onze vrijwilligers! Want wat een fantastische hulp krijgen we zèg! En ze nemen niet alleen hun gereedschap mee, maar ook wijn en bier wordt rijkelijk aangevoerd. Op die manier breiden we onze drinkervaringen ook flink uit:).

Over borrelen gesproken. Elke dag worden we eindemiddag door onze bilogische klok naar ons eigen terras gelokt. En dat kan ook bijna altijd omdat het in het Zuiden wel drie, vier, vijf en soms tien graden warmer is! Dat wordt nog flink afkikken na de verbouwing....

Hier vrijwilliger René in actie:

Oh nee, hier is de actie:

Wel een beetje stoffig hier Bert!
Nog 3 leuningen te gaan...of drie bier graag:)

De klussen in de appartementen hadden de afgelopen weken vooral betrekking op schuren van trappen (6 x...), afronden van tegelwerk in badkamers en slaapkamers, fixen en finishen van wanden in slaapkamers, reinigen en impregneren van natuurstenen vloeren en wanden en het schilderen van lambriseringen.

Vooral het grondig schuren van de trappen zagen we wel tegenop. Zo niet onze vrijwilligers groep van de "Beeldvoerders". Zo gaaf, dat onze partner in de website (dat fantastische beeldmateriaal, positionering van de hoeve (klinkt wel professioneel hè?!) en ontwerp van de huisstijl zo'n beetje met voltallige bezetting (5 man!) ons een weekend kwam versterken. En met grondig bedoelen ze ook grondig. Dat zit dus kennelijk in hun DNA! (als je tijd hebt ook effe kijken op www.beeldvoerders.nl) Binnen no time was de oude lak van de trap en vinden we die terug op het plafond en overal waar die lak zich verder thuisvoelt. We zoeken dus straks nog poetsers....

Maar wat een ijver zeg!

Beeldvoerder Wilmar neemt de leuningen onder handen
Beeldvoerder Martijn gaat zwaar bewapend ten strijde...
Beeldvoerder Daniël pakt de kleinste hoekjes aan
Tada....En dit is dus het prachtige resultaat van het werk van "Beeldvoerders" en René. Bedankt jongens! Er zijn nu 5 trappen af en nog 1 te gaan!

Hebben jullie wel tijd voor ontspanning?

En na al dat schuur en lakwerk nemen we ook tijd voor een goed gesprek. En waar doe je dat beter dan bij een vuurtje op onze eigen vuurplaats en met een goed glas....Scotch...:)

Schenk je nog even bij?
Sfeervolle momenten...
Of lekker marshmallows maken
Zie je mij? onze Daantje

Vakmannen in actie!

Een vaste gast is Dragan. Hij helpt ons al maanden lang met tegelen en 'fix en finishen'. Een echte vakman. Hier in actie:

Ook Gerlant begint een vaste gast te worden. Hij draagt zorg voor de betimmering van de lambrisering. Hij vindt het heerlijk om in de rommel te werken. Of was het rommel maken....:)

Zie ik nu toch een stofzuiger in zijn hand?
Dit bedoel ik dus:) Maar mooi hè die lambrisering. Nu nog schilderen door Wilma!

Intussen heeft onze aannemer Paul het hoog in de bol gekregen...

Je moet geen last van hoogtevrees hebben. Het is hier al zo hoog in de Bergen en dan ook nog op het dak. De kachelpijp moet ergens door het dak, dus schuiven met die pannen.

Ondertussen in het privé gedeelte....

De privéwoning is nagenoeg klaar. Het is wachten op vochtafdrijving...de laatste tegels zetten en het afhangen van sanitair. De keuken is ook bijna onderweg. Op dit moment wordt de kachel geplaatst. Het is een speksteenkachel van Tulikivi. Zondagmiddag kwamen Pieter Huitema (www.speksteenkachels.nl) met zijn vrouw Trijntje met een kar vol legoblokjes aan:

Komt dat wel goed zou je denken...
Stap 2 is het uistallen van de legoblokken op nummer. Het eerste getal geeft de laag hoogte aan (gekke woordspeling eigenlijk). De hoogte van de laag dus (snap je het nog?)
Het begin is er...

Dat schiet lekker op!

Het ademt historie...

Zie je de vloer? Die is helemaal af nu. Het is Belgisch hardsteen en ademt historie. Die vind je ook terug in de fossielen. kijk maar:

Wat zou dit zijn geweest?
Streepjescode....Welke informatie ligt hier opgeslagen?
De voetafdruk van een ....???
Uniek toch?

Oh ja, de eiken deuren zijn ook binnen. Die hebben we van Cottageworld uit Steenwijk (www.Cottageworld.nl). Robert van de Kamp kwam ze zelf even langsbrengen:

We hebben straks staldeuren, aan 1 zijde geklampt. Een beestenboel is het al haha

Aan de PR wordt ook gewerkt!

Onlangs werden we geinterviewd door De Limburger, DE Krant van wakker Limburg zal ik maar zeggen. Effe los van een paar oneffenheden in de tekst is het best een leuk stukje geworden. En wat staat 'ze' er weer mooi op hè die secretaresse:)

Mooi stel hè?

Twee redenen om links af te slaan...

Minstens zo belangrijk is dat alles wijst naar Hoeve Villare. Als je op dit kruispunt komt dan kun je toch alleen maar links af toch? Eerst naar St Martinus om de beste wijn te halen en dan snel naar Hoeve Villare. Eerst de koffers uitpakken en dan wijn halen mag ook natuurlijk:). Kijk dus alvast even op www.wijngaardmartinus.nl voor de mooiste wijnen van onze buurman Stan Beurskens. Op dit moment is de rode Johannes weer verkrijgbaar, maar volgens betrouwbare ruis raakt deze snel uitverkocht. Dus wachten op juni is geen optie. Bestellen dus!

We verklaren het boekingseizoen voor geopend!

We sluiten weer af met mooie plaatjes. Maar eerst goed nieuws! Vanaf 4 juni kunnen jullie een van de vier appartementen reserveren en boeken kan al vanaf vandaag. We hebben in juni 3 vier-persoons appartementen gereed (waarvan 1 luxe met whirlpool en uitzicht op de bergen) en een zes-persoons appartement. Het tweede zes-persoons appartement wordt nu nog gebruikt om in te leven en de vrijwilligers een slaapplek te geven. Die maken we in juni z.s.m. klaar. De groepsaccommodatie De Herberg (12 personen) kunnen we naar verwachting in verband met corona pas later vol verhuren. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de vorderingen. Het leuke nieuws is dat we onze trouwe lezers van de nieuwsbrief een voordeeltje willen geven bij de start. De hele maand juni krijgen jullie €100,- startkorting op het tarief bij boeking van één van de appartementen (de maand juni dus). Als dank voor jullie support en dan kunnen we als startende ondernemers een maand lang van jullie leren wat er nog beter en mooier kan. Dat zetten we dan op onze bucketlist of passen we bij voorkeur direct aan.

Laat ons ook weten als er iets misgaat bij het boeken of je iets onverwachts tegenkomt. Er zijn altijd wel wat bucks of opstartdingetjes wanneer je nieuwe software in gebruik neemt! Lees maar eens iets over software bij de belastingdienst haha. Stuur ingeval van verrassingen of een buck een berichtje naar contact@hoevevillare.nl. Maar ook als je enthousiast bent laat het ons graag weten!

Als je parallel aan de boeking een mail stuurt naar contact@hoevevillare.nl dat je wil boeken of hebt geboekt voor juni, dan verrekenen wij de korting op je eindfactuur.

En dan nu afsluitend naar de mooie plaatjes

Want dat is de  reden om juist hier "Even op adem te komen".

Het is lammetjestijd! Hier het zwarte schaap(je) van de familie
De zon sluimert over de glooingen van het Limburgse land
Ik ga nu even onder zeil, maar kom morgenvroeg weer terug!
Vijlen by night. De kerktoren als een verlicht baken in de toenemende duisternis
Mistletoe
Nog meer kleur in de schemering
De weg kronkelt door Rott naar de Hoeve
De akkers nog net voor het ontwaken

En heel veel bloesem afgelopen weken
De natuur tot in detail uitgewerkt

Tot slot nemen we nog een glaasje en graag tot het volgende blog!

Twee glazen wijn; make-up artist Willemijn

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang updates direct in je mail

Inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte