We gaan open! En het goede nieuws is: Je kunt nog boeken als je snel bent!

We zijn bijna gereed om jullie te ontvangen! En wat wordt het gaaf allemaal! In deze nieuwsbrief weer mooie plaatjes van het mooiste stukje Limburg en natuurlijk een update van onze belevenissen!

En omdat we dit allemaal doen voor jullie laten we eerst even zien waarom je hier echt naar toe zou moeten komen! Niet naar Italie of Frankrijk dit jaar, maar gewoon in ons eigen Buitenland, hier op het kruispunt van internationale allure, waar de talen met elkaar versmelten en het Limburgs wel een beetje Frans lijkt en het Duits een beetje Limburgs.

Wat is het hier toch mooi zeg!

En dan nu de plaatjes:

Blik op de kerktoren van het hoogst gelegen Bergdorpje van Nederland
Pril lentegeluk in eigen tuin
Glooi maar met ons mee. In de verte links de kerk van Vijlen
De kerk fungeert als baken op de wandelroute 'waar ben ik nu'
Overal wegen onderweg naar een enkel huis of dorp
En mooie doorkijkjes!
Terug naar Vijlen, op weg naar...
Ja hoor, hier moet je zijn!

Ben je ook zo benieuwd naar de status en hoe het wordt?

We zijn een maandje opgeschoven in de tijd, maar wij hebben er twee maanden op zitten haha. In tijd en energie dan hè:) Want wat is er gebuffeld door professionals en vrijwilligers! En ja, ook wij beginnen het te voelen.... Goed gerijpt, maar geen twintig meer hè, dus de verbouwing gaat je toch een beetje in de spieren zitten. Maar dan bedenken we al die blije gezichten van jullie als je komt en dan komt er toch een hoeveelheid adrenaline te voorschijn!....

Waar zullen we beginnen?

Gelijk maar even bij de vakantieappartementen. Wat is er hard gewerkt om alles op tijd gereed te krijgen en het goede nieuws is dat we 4 juni volgens planning van start gaan met 4 appartementen. Verbouwingstechnisch zijn ze zo goed als klaar en ze worden nu spik en span gepoetst om jullie te ontvangen! Eerst nog even de meubels erin, een check of alle apparaten functioneren, een schilderij ophangen en niet te vergeten een spiegeltje voor de dames.

Wilma is helemaal in haar element als ze los mag gaan op de aankleding van de vakantieappartementen. En een geheugen als een olifant over alle meubeltjes die we via marktplaats bij elkaar hebben gezocht. "Je weet wel dat grenen tafeltje wat we bij die lieve mensen in dorpje X hebben opgehaald. Dat past zo mooi in De Verrekijker". Nou, deze jongen weet alleen dat hij nog pijn in zijn rug heeft van al die meubeltjes...

Zo vullen we elkaar wel mooi aan hoor! Dus Wilma is weer aan het 'snuisteren' om de laatste juweeltjes naar binnen te loodsen. "Snuisteren", is dat eigenlijjk wel een goed Nederlands woord? Geen idee, maar geeft zo mooi weer hoe Wilma dat allemaal bij elkaar heeft verzameld! Bijvoorbeeld deze beeldschone spiegel. In welk appartement zou Wilma die bedacht hebben?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Zo slim hè van die Javaanse jongens: Je pakt een afgedankte oliedrum, slaat er een paar deuken in, knoeit wat met een oude verfpot en Wilma is helemaal van slag:)

"Die kleuren Bert, zo mooi boven die wastafel....". En daar gaat m'n laatste verbouwingsbudget...:) Maar ja, wees eerlijk, ze heeft natuurlijk groot gelijk. Het gaat om de details. Alles moet kloppen en gezelligheid uitstralen.

De badkamers zijn ook klaar!!

De afgelopen maanden werd er hard geklust om maar liefst 7 badkamers te verbouwen en te voorzien van natuurstenen tegels om jullie straks in luxe sferen te brengen! En de finishing touch is natuurlijk het sanitair. Vorig weekend bracht Stefan (de Jong) vriendje Pieter mee om samen effe lekker door te beuken. Niet te geloven, in twee dagen tijd werden maar liefst zes badkamers ingericht met sanitair. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar! Nou met een hoop humor en maximaal op elkaar ingespeeld! Top geregeld mannen!

Pieter in opperste concentratie bezig met het plaatsen van een steigerhouten sfeermeubel in de Spa ruimte van De Verrekijker. Het meubel is made in Holland, made by chief installatietechniek himself, onze Stefan (de Jong)
Op dat moment is chief Stefan bezig met montage van een Starck3 wastafel

En het eindresultaat mag er zijn! Kiek is effe hoe mooi:

Wel jammer van dat trappetje Bert:) En die lamp komt ook helemaal goed hoor!
Aan zo'n handige designradiator kun je gemakkelijk je handdoek drogen. Of is het op de radiatior?
Wie wil er nu niet even lekker bouten op zo'n mooie toiletbril!
En De Verrijker (vier persoons luxe vakantieappartement met uitzicht op de bergen) is voorzien van een heuse Spa met regenboog kleuring, jetstreams en je eigen bluetooth muziekje en last but not least het selfmade meubel door Stefan!
En last but not least heeft Stefan er vandaag een schuifdeur in gemaakt!

Wij zijn er heel blij mee! Maar hoe vind jij het geworden?

Je hebt overigens geen idee hoeveel er komt kijken bij zo'n badkamer. Het echte werk zit onderhuids en dan hebben we het over aanvoeren en afvoeren, het leidingenwerk, riolering, electra en niet te vergeten de continue stofzuiger die de natte ruimte voorziet van frisse lucht danwel de hele dag loopt te zuigen om vochtige dampen af te voeren naar hogere sferen....

Hier zie je Stefan terug in die hogere sferen, op de zolders van de de hoeve welteverstaan...., waar het volgens hem allemaal gebeurt.....

Dat iemand zo gelukkig kan worden van een verzameling buizen hè, ongelofelijk! Toch werkt zijn enorme vakkennis mijn interesse om er tenmnste iets van te willen begrijpen...

Ook buiten hebben we niet stilgezeten...

Je zou bijna vergeten dat er ook buiten ruim een hectare paradijs op ons te wachten ligt. En niet om appels te plukken bedoel ik, maar om te zorgen dat jullie daar straks optimaal van kunnen genieten. Snoeien is bloeien hebben ze mij geleerd (naast een beetje Pokon natuurlijk:))en dus trok onze Jaap eropuit met snoeischaar en motorzaag:

Snoeien is Bloeien; Jaap in vol ornaat

Je kunt snoeien wel een beetje vergelijken met de kapper. Na de snoei voelt de boom zich mooi en dat laat ie aan je zien. Hij buigt zich zelfs een beetje voorover om Jaap te bedanken:)

Zelfs het snoeisel richt zich een beetje op...

De binnenhof grondig aangepakt!

Maar ook dichterbij is het belangrijk om de tuin op orde te brengen. De binnenhof was een verlengstuk geworden van de bouwplaats met de zaagtent, cement rond de put, verwaarloosde buxus perkjes en welig tierende kruiden en onkruiden. Ik heb al meer dan eens verteld hoe blij we zijn met zoveel hulp en hoe we telkens weer worden verrast door zoveel liefde en belangenloze toewijding. In dit geval oud collega Heleen en haar man Cees. Zij adopteerden de binnenhof voor een fikse opknapbeurt. Het stormde net windkrachtje zes en het donkere wolkendek liet (bij hoge uitzondering:) zich in het zuidelijke puntje van Limburg leegregenen juist op het moment dat zij de binnenhof onderhanden namen.

Let op de mooie benen van Cees:)
Heleen heeft zichtbaar lol ondanks de stormy wheater

En het resultaat van al dat werk mag er zijn, bedankt! Nu nog wat plantjes erin..

Een geborstelde binnenhof en ruimte voor GROEN!
En de eerste plantjes zitten in de bakken te wachten op onze gasten

Ook aan het privé terras wordt gedacht. Met vrijwilliger René en later met Wilma naar een adresje van internet in Kerkrade voor 'gratis' koppelsteentjes. Met kruiwagen op pad, want de steentjes lagen achter in de tuin...heb je weleens een tuin gezien van 100 meter diep? Nou wij wel inmiddels:( Wat een klus zèg, maar is ook weer gelukt. Nu nog iemand vinden om ze erin te leggen...

Wilma de stapelaar

Ah gevonden:) Gosse, broer van Wilma, is ook zo'n alleskunner!

Gosse klaart de klus wel even..een beetje zand en klap erop met de hamer en klaar is Kees, uh Gosse

Intussen poetsen Linda en Wietske de eerste appartementen

Het lukt eenvoudigweg niet om alle vrijwilligers in de blog evenveel aandacht te geven ook al verdienen ze het allemaal! Het zijn er zoveel inmiddels...Zoals Gea en Jacques die ons kwamen helpen met de trappen, reinigen van de vloeren, impregneren en de eerste poetsbeurt en Jolijn, een oud leerlinge van de school van Wilma. En René die al meerdere keren ons heeft vereerd met een klusbezoek. In het vorige blog zagen we hem trappen schuren.

We zouden nog zoveel willen vertellen, maar de plaatjes blijven toch het belangrijkste, dus ronden we weer af met een paar mooie beelden van het mooiste plekje van Zuid Limburg in de bergen van 'Vielen', het dorp waar het land de mooiste wijnen produceert door onze buurman Stan. En ze zijn open...

Maar voor we naar de plaatjes gaan nog even kennismaken met Sjip en Sjop, onze nieuwe koetjes, die dit seizoen bij ons blijven logeren:

Wie is nou Sjip en wie is Sjop? Een beetje schuw zijn ze nog, maar tegelijk ook nieuwsgierig

Kom er maar in Sjip..

"ik ben niet zo van de aandacht"

Wat je ook niet mag vergeten als je hier bent...

Laatst was het zo'n mooie zondag. Een lekker lentezonnetje en zo. We hadden wel een momentje voor onszelf verdiend vonden we. Dus de fietsen gepakt voor een rondje om de kerk. Komen we toch zomaar in de buurt van 't Hijgend Hert en die is gelukkig weer open!

Dat hoofd hoort niet bij het logo hoor..
Maar Wilma wel natuurlijk. Niks te eten?
Oh gelukkig, de enige echte asperges uit het Zuiden!
Hert biertje erbij en genieten maar...

Maar genieten doen we ook tijdens alle borreluurtjes met onze vrienden en vrijwilligers. Dit biertje van de Lidl is bij de meesten favoriet:

Is het nou Patronus of Erdinger...:) Alleen bij Lidl in Vaals verkrijgbaar (voor zover ik weet trouwens)

En dan nu nog wat mooie plaatjes

Na een fietstocht is het lekker bijkomen in het eigen paradijs. Die benen van Wilma mogen er nog best zijn vind je niet?
Zo'n uitzicht gun je toch je gasten? (vanuit De oogappel en De verrekijker)
Limburg en mooie luchten...
Gewoon bij ons om de hoek in buurtschap Melleschet. Je ziet ze overal hier
Zie ik daar Sjip en Sjop weer?
doorkijkje opzij, juist na een onweersbuitje
Mooier in de avondschemering wordt het niet....
Een klein beekje meandert door het landschap en vormt een natuurlijke afscheiding naast akker
in de verte "de akker in het avondlicht' De laatste zonnestraal is voor jou..
Zo zie ik het graag, het mysterieuze licht van het Zuiden

Tot slot nog goed nieuws voor trouwe lezers!

We willen onze trouwe lezers van de nieuwsbrief een voordeeltje geven bij de start. De hele maand juni krijgen jullie €100,- introductiekorting op het tarief bij boeking van één van de appartementen (de maand juni dus). Als dank voor jullie support en dan kunnen we als startende ondernemers een maand lang van jullie leren wat er nog beter en mooier kan. Dat zetten we dan op onze bucketlist of passen we bij voorkeur direct aan.

Stuur ons een mail en maak gebruik van deze actie!

Als je parallel aan de boeking een mail stuurt naar contact@hoevevillare.nl dat je wil boeken of hebt geboekt voor juni, dan verrekenen wij de korting op je eindfactuur!

We kijken er naar uit om van start te gaan op 4 juni! De eerste boekingen liggen al vast, dus .... wees er snel bij! lekker een weekendje, midweek of zelfs een hele week bijkomen op het mooiste plekje van Limburg!

Wees welkom!

In het volgende blog aandacht voor

..de vorderngen in de herberg. De badkamers zijn getegeld, de stucadoor is klaar en de vloeren zijn geschuurd en gelakt en op de zolder zelfs een geheel nieuwe vloer gelegd. En mooi dat het is geworden....

..de bruiloft. Huhh een bruiloft? Ja, op 2 juli trouwt onze dochter Lianne met chief installatietechnicus Stefan hier op de hoeve. En de voorbereidingen zijn al in volle gang! Dit knappe koppel dus:

En blij dat ze zijn...

..een update over de laatste voorbereidingen voor 4 juni en meer plaatjes van het interieur van de appartementen

..een weer veel foto's van ons mooie Limburg, want daar komen jullie voor

Adieë

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang updates direct in je mail

Inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte