Zomer update van Hoeve Villare

Het wordt weer eens tijd voor een zomer update van het wel en wee hier in het Toscaanse Zuiden. Een paar mooie plaatjes om je op te vrolijken in een vakantieperiode die qua weer even een klein dipje vertoont.

De vorige nieuwsbrief was begin mei. We hadden toen nog een mooi en warm gedeelte van het voorjaar te goed en uit die periode hebben we weer mooie plaatjes van zomers weer en ondergaande zonnen. En natuurlijk weer met prachtige 'luchtgevechten'.

Laten we gelijk maar aftrappen met wat mooie plaatjes
Bloeiend kruidentuintje in onze eigen border.
Onze ruit heeft een magische aantrekkingskracht op fotografen. Kruisende wandelaars en gasten poseren erop los. Uw fotograaf laat liever poserende zonnen zien in de avondschemering.
Maar zonder ruit heeft de zon ook een magische aantrekkingskracht.
Kan die zaklamp minder fel?
Wordt er dan nog wel eens gewerkt op de hoeve?

Natuurlijk wel en hoe! Met het toenemen van de drukte poetsen we ons drie slagen in het rond om de appartementen spik en span op te leveren. Daar hebben we gelukkig hulp bij van twee kleine poetsbedrijven, maar omdat onze Wilma super kritisch is doen we er zelf ook veel aan en zorgt Wilma voor superstrak opgemaakte boxsprings. En dat wordt gewaardeerd!

Gasten trakteren op een mooi opgemaakte boxspring. En dan moet je die gezichten zien!
Veel gasten verwennen zichzelf met het handdoeken pakket. Zie je hoe Wilma de handdoeken als een kadootje inpakt, leuk hè!

Tussendoor pakken we allerhande klusjes aan. Hier is Wilma bezig met het schuren van een kastje.

En zo te zien heeft ze er weer zin in vandaag! Schuren en schilderen is wel een beetje haar hobby, gelukkig maar (voor mij:))
Veiligheid van de accommodatie vinden we ook heel belangrijk

Ook is het van belang om een veilige omgeving te hebben voor onze gasten. Dus laten we de brandblussers jaarlijks controleren door een gecertificeerd bedrijf. En om het ze makkelijk te maken heb ik ze alvast bij elkaar geplaatst.

Gehoorzaam wachten onze rooie rakkers de controle af. Gelukkig was alles dik voor elkaar en mogen ze weer terug naar hun vertrouwde plek.
Hoe gaat het eigenlijk met het ketelhuis?

We nemen je mee naar het 'heilige der heiligen' van de hoeve, het ketelhuis of stookhok genoemd. In februari heeft schoonzoon klimaattechnicus Stefan nieuwe ketels geplaatst, waarvan de dikste jongen indirect wordt verwarmd door 4 glycol zonnepanelen. In het ketelhuis heeft hij een meter geplaatst om mij inzicht te geven in de status van het moment. De panelen genereerden op dat moment 157 graden temperatuur, welke de ketel van 500 liter had opgewarmd tot ruim 80 graden keteltemperatuur. Zo kunnen onze gasten lekker warm douchen en hoeven we de gaskraan daar in de zonnemaanden niet voor open te draaien. Mooi toch?!

Stefan houdt van metertjes en ik ook! 'Meten is weten' heb ik geleerd en daar word je alleen maar wijzer van!
Binnenkort kun je ook een biertje of wijntje bestellen via onze Hoeve Villare app!

Het wordt steeds gaver hier voor onze gasten! Er is hard gewerkt aan een app, die het jullie allemaal nog makkelijker gaat maken! De app begeleid je van de wieg (de boeking) tot het graf (vertrek en review) en alles wat daartussen zit zoals het bekijken van je reservering, het online inchecken, het bekijken van je accommodatie, het raadplegen van de instructie voor de koffiemachine, het bekijken wat er zoal te doen is in de directe omgeving, het plannen of bekijken van een wandel/fietsroute, het bestellen van een fiets of boeken van een rondleiding bij onze wijn-buurman, het melden van een calamiteit of per app stellen van een vraag aan ons en last nut not least het bestellen van een flesje wijn of biertje op de juiste temperatuur uit de regio. Leuk hè, straks vind je alle informatie overzichtelijk in een app en volgt de app in marketingtermen 'de journey of the guest'. En dan kun je de oude nieuwsbrieven gewoon lekker in de app terugkijken! Binnenkort hierover meer en voor nu even een mooi plaatje van de concept 'voorkant' van de 'Hoeve Villare app'

We zijn er zelf best trots op, onze eigen app! Zo leuk om het je gasten zo makkelijk mogelijk te maken!
Nog even over die wijntjes en biertjes uit de regio...

Kijk hier staan onze twee nieuwe vrienden te shinen in afwachting van de eerste ingebruikname. Het idee is als volgt. Bij aankomst geven wij elke gast een fles wijn van onze buurman van Wijngaard St. Martinus. Geregeld is dit aanleiding voor het boeken van een rondleiding of proeverij bij onze buurman en het inslaan van de nodige flessen voor de komende periode. Maar ook komt het voor dat ze die heerlijke wijn van de buurman bij ons drinken, maar die fles is al zo snel leeg en liefst zouden ze er nog eentje halen. Maar ja, is de wijngaard op dat moment net niet open, jammer dan. Wat is het mooi dat wij daar dan in kunnen voorzien! Ook willen we enkele andere Limburgse wijnen, bieren en fris (vruchtensappen) uit de directe omgeving op voorraad houden. Niet zomaar wat drankjes, uitsluitend dranken waar we het verhaal achter de drank van kennen en er zelf geweest zijn. Zo kunnen we in de app een beschrijving geven van de wijngaard/brouwerij en van de verschillende varianten. De drankjes zijn te bestellen en af te rekenen via de app. En wij zorgen ervoor dat de gast ze precies op temperatuur ontvangt! Zo bouwen we verder aan onze Kwaliteit.

Val Dieu (Abdij 15 km van hier in Aubel), Gulpener (familiebedrijf uit Gulpen) en Brand (helaas tegenwoordig van Heineken, in Wijlre) staan in de kou te wachten op de eerste gasten. In de wijnklimaatkast plaats voor wit/rosé en rood.
En we hebben ook de bloemetjes buiten gezet!

De aankleding van de binnenhof heeft Wilma professioneel aangepakt. De hoeve kleurt rood/wit (afgestemd op de kleur van de luiken) met een touch van blauw/paars omdat afwisseling het iets extra's geeft (Volgens Wilma de tuinvrouw hè)

De balkonbakken gevuld met geraniums en uiteraard met POKON potgrond en bemesting.
Op de plek van de kerstboom staat de fonteinzuil met daarop een kleurig geheel in paarsige tinten.
Geen idee wat het allemaal is, maar ik vind het wel mooi jij?
Ook Valkenburg staat mooi in bloei!
Op de achtergrond hotel Walram, vernoemd naar de adelijke ridder Walram de Rosse, die heer van Valkenburg en Monchau was. Wel al een tijdje geleden overigens. iets van 1200 nChr. Hij is kennelijk wel van waarde geweest omdat naast het hotel ook een plein naar hem is vernoemd.
Valkenburg is goed in doorkijkjes op bruggetjes, gelardeerd met bloemenpracht
Supergezellige terrasjes hebben ze ook in Valkenburg als onderdeel van oude rustieke panden. Hier schenken ze één van mijn favoriete biertjes van de tap.
Ik krijg wel een beetje dorst van al die verhalen jij?
Een gin-tonic is weer eens wat anders vind je niet? Ik drink ze graag, maar kan er minder goed tegen en word er wat lomig van. Een tweede glas drink ik meestal op de rand van mijn bed...Zie je het al voor je?

En dus houden we het meestal gewoon bij een glaasje wit of een lekkere rosé. De witte wijn op dit plaatje hieronder was een heel bijzondere witte wijn van ondermeer buurman Stan. Nog voor wij hierheen verhuisden werden we verleid om een fles NL 17 domeinen te kopen voor het goede doel. Het betreft een eenmalige en dus limited edition blend van wel liefst 17 verschillende wijndomeinen uit alle uithoeken van Nederland. Ieder domein stuurde zijn voortreffelijkste wijn naar Vijlen om te blenden en te bottelen in een bijzondere fles met bijzonder specifiek voor dit doel ontworpen etiket. Je begrijpt dat zo'n blend zich moeilijk laat uitleggen wat je dan proeft, maar de lichte houtrijping kwam bij de kritische proevers in ieder geval bovendrijven. We hebben hem gedronken op de verjaardag van Wilma, een feestelijk zomermoment!

Fles 62 uit 150 stuks, helaas ook alweer leeg aangetroffen in de berging... let ook op onze prachtige rozentuin, door Wilma ontdaan van alle onkruiden.
Maar deze Weizener blijft ook favoriet op warme dagen en kopen we lekker voordelig in bij Trinkgut, net over de grens in Aken.
Ook een voordeel om in Duitsland inkopen te doen...
Kijken jullie ook uit naar de mooie plaatjes?
Hij/zij/hun wel:)
Maar eerst nog even een foto van ons jongste familielid..
Ik ben Meek en ik lach de hele dag door en regelmatig ga ik logeren in het mooiste stukje Nederland!:)
En van het oudste familielid...
Wilma met haar vader. Dit zijn van die plaatjes waarvan je je de waarde later nog meer zal realiseren. We gingen op bezoek bij haar oudste zus, die een weekje logeerde bij de minicamping om de hoek.
En dan nu de plaatjes als afsluiting van deze nieuwsbrief!
Kun je het je nog voorstellen, een wolkenloze blauwe hemel.
En zo ziet wolkenloos by night er uit.
Sonne und Streifen (Vertaling: zon met strepen..)
Ik keur de grasmat goed, jij?
Zie je jezelf al zitten in de boomgaard onder de Hoeve Villare parasol?
Een hectare Natuurmonumenten aangrenzend aan onze tuin, daar grazen de twee vaarsjes Sjip en Sjop en maken zich niet druk, behalve als we met veevoederkoeken aan het hek staan...
Een doorhangende tak, steeds dieper naarmate het fruit op gewicht komt. Dit jaar minder appels dan vorig jaar. Ook weinig kersen, maar wel weer veel pruimen en de peren gaan ook goed.
De horizon in vuur en vlam! Wel wat anders en beter dan al die zonnepanelen in de fik van de laatste tijd...
Mooie foto al zeg ik het zelf. De praktijk is dat die varens je hele tuin proberen over te nemen. Inmiddels hebben we er al een aantal uitgegraven om verdere uitbreiding te voorkomen. Taai tuinieren noemen we dat.
Deze sfeervolle oude paardenstal gaat het veld ruimen als we het bestemmingsplan rond hebben voor het plaatsen van een nieuwe schuur waar onze gasten de electrische paarden kunnen stallen en opladen en we de rode Ferrari eervol kunnen stallen. Tot die tijd genieten we nog even van het fotogenieke aanzicht.
Zo groot is ons landgoed gezien vanaf de paardenstal. Allemachtig, je zal het wekelijks moeten maaien...
Hier genieten wij 24/7, maar je bent slechts een paar muisklikken verwijderd om ervan mee te mogen genieten:)
En achteraf denk ik, markeerde deze foto de overgang naar een ander weertype....
Maar onverwacht toch nog een klein feestje...(voor Bert althans)

Elk jaar is het twee keer feest (voor wie ervan houdt natuurlijk). In de zomer komt André Rieu op de Vrijthof en met de kerst het winterprogramma in het MECC in Maastricht. Ik werd gebeld door oud collega Gert om mee te gaan naar een avondje Vrijthof met Andre Rieu. Nou, dat hoef je mij geen twee keer te vragen. We houden van de grootse opzet en de mooi uitgedoste orkestleden, die klassiek in een modern jasje naar de gewone burger weten te vertalen.

Wie ziet de maestro himself in dit plaatje?
Vooraf een serenade door een lokale harmonie. Het verenigingsleven bloeit hier nog meer dan gemiddeld in het Heuvelland.
De basiliek van Sint Servaas mooi uitgelicht.
Een blik op het podium. En mocht je er niet van houden, dan ben je er nu toch een beetje bijgeweest:)
En we nemen afscheid met een beetje vuurwerk...
Best goed gelukt deze foto:)
We sluiten af met een zomergroet...
Afscheid met een dikke middelvinger....haha, het valt wel mee hoor. Het lijkt heel wat maar was slechts een splinter, welke operatief moest worden verwijderd door een plastisch chirurg. Dat is een prijzige splinter geworden.. Maar ik ben wel heel blij dat ik ervan verlost ben. Ik moest denken aan het bijbelverhaal van Paulus die sprak van een doorn in het vlees. Nou, ik begrijp die tekst nu veel beter.

Het zit er weer op voor deze nieuwsbrief. Hopelijk vonden jullie het weer leuk om te lezen en vooral om te bekijken! Graag tot het volgende blog of tot ziens! Wij gaan weer lekker poetsen en melden ons in het vroege najaar wel weer! Maar wie weet zien we elkaar nog voor die tijd!

Hartelijke groeten van ons,

Bert en Wilma

(Vertaling: Ajuu paraplu, tot de volgende keer)

P.s. boeken voor september en oktober kan nu nog.....maar het gaat wel snel nu

Op (de) hoogte blijven

Schrijf je in op de nieuwsbrief als je dat nog niet hebt gedaan en ontvang de updates direct in je mail

Inschrijven

Bert en Wilma

Op adem komen in Zuid-Limburg. We schrijven over onze versie van 'ik vertrek'.

Blijf op de hoogte